Blog Açmak

  • Blog Açmak – Başlamadan Önce…
  • Rehber
    • Blog Nedir?
    • Blog Açmak
    • Blog Nasıl Açılır? Blog Oluşturma Rehberi
    • Blog Yazarak Para Kazanmak
    • Blog Yazmak
    • Blogger Olmak
  • Blogger İpuçları
  • Hakkımda
  • İletişim

Blog Nasıl Açılır? Blog Oluşturma Rehberi

Şimdi arkadaşlar bu sayfada size SIFIR teknik bilgi ile bir blog nasıl açılır adım adım tüm aşamaları atlamadan anlatacağım. Bu yazının sonunda sizinde blogacmak.com gibi bir blog sayfanız olacak. Bu işlemi 3 Aşamada yapacağız.

1. Aşama – Blog açmak İçin Gerekenler

  • Domain
  • Host

2. Aşama – Blog Kurulumu

  • Site için cpanel ve yazı platformu kurulumu (WordPress)
  • Yazı Ekleme, Tema seçimi ve kurulumu

3. Aşama – SEO Çalışmaları (Sitemizin görünürlüğünü arttırma çalışmaları)

  • Google’a sitemizi ekleme
  • Temel SEO ayarları (+Google’da ilk sayfada çıkma)
  • Yoast SEO Eklenti kurulumu
Bir Teklifim Var!
Blog açmak istiyorsunuz ama nasıl yapacağınız konusunda kafanız karışıksa, hiç dert etmeyin sizin için;

  • Blogunuzu açıp,
  • SEO ayarlarınızı yapıp,
  • Google’a sitenizi ekleyebilir,
  • Size nasıl yazı, resim, video ekleyebileceğinizi adım adım gösterebilirim.
    İletişim:blogacmakcom@gmail.com 
Başlamadan önce…

#Ben daha bloguma isim dahi bulmadım diyenler > Blog isim önerileri
#Peki ismi buldum ne yazacağım ki diyenler > Blog konuları
#Peki bu işte para var mı? diyenler > Blogdan para kazanmak

İsterseniz yazımda anlatacaklarımı Video olarak da izleyebilirsiniz!
ÖNEMLİ! Son güncelleme ile videodaki ilk 3 adım değişti. Aylık 1 dolardan, aylık 1,5 dolara çıktı. Değişen ilk 3 adımı RESİMLERLE aşağıda anlattım. Geri kalan aşamaları videodan da takip edebilirsiniz.

1. Aşama – Blog Nasıl Açılır ? – Domain ve Host Alımı

Blog açma aşamasında bize gerekli olan en temel iki şey domain ve hosting’dir. Şimdi biz bu işlemi çok kısa bir sürede ikisini aynı anda alarak gerçekleştireceğiz. Ve domain için herhangi bir ücret ödemeyeceğiz. Hosting paketininin yanında domain ücretsiz olarak hediye edilecek.

İlk önce hosting paketini almak için (benim de kullandığım) Godaddy Kampanya sayfasına gidiyoruz.

Neden Godaddy? Kısaca anlatayım; dünya’nın en fazla domainini barındıran (65 milyon), Türkçe destek veren, sitenizi hack saldırılarına karşı koruyan, sınırsız bant genişliği (trafik) veren ve bu hizmetler için sadece sizden aylık $1,5 (bir buçuk dolar) alan tek firmada ondan. Kampanya şu an için mükemmel derecede ucuza hizmet almanızı sağlıyor.

♦ Godaddy kampanya sayfasına gittiğinizde aşağıdaki hosting paketlerinden birini seçmeniz istenecek. Eğer kampanya’dan faydalanmak ve Aylık $1,5 (bir buçuk dolar)’a host ve domaininizi almak istiyorsanız, Ekonomik Paket’den devam etmelisiniz.

℘Buradaki ekonomik paket bir çok yerli firmanın sunduğu lüks pakete bedeldir. Özellikle DDOS (Hack) koruması, sınırsız trafik, 100 GB (yaklaşık olarak 100.000 fotoğraf yükleseniz ancak doldurabilirsiniz diyebilirim), ücretsiz domain ve hızlı site kurulumu özelliği ile çok dolu bir paket alıyorsunuz.

Godaddy %60 İndirimli Kampanya Sayfası

 

blog nasıl açılır godaddy paketleri

Godaddy %60 İndirimli Kampanya Sayfası

 

♦ Bundan sonra karşınıza çıkan ekranda sizden domaininizi (alan adınızı) seçmenizi yani isteyecek ve hosting ile domaini hediye ettiği için domain(alan adı) için bir ücret ödemeyeceksiniz. Ben bu alana “blog acmak” kelimesini yazdım ve blogacmak.com şeklinde bir sitem oldu. Sizde bu alana hangi isimde bir domain(alan adı) istiyorsanız onu yazmalısınız. Blog açmak kelimesi yerine istediğiniz kelimeyi yazabilirsiniz. Blog nasıl açılır aşamalarından en önemlisi bu domain seçimi diyebilirim. Sonradan domain değiştirmek zor olacağından gerçekten doğru karar vermek önemli. Bunun için blog isimleri önerisi yazıma bakabilirsiniz.

godaddy kayıt

♦ Eğer almak istediğiniz domain kimse tarafından kullanılmamış ise aşağıdaki resimde gördüğünüz gibi bir onay mesajı görünecektir. Bazen istediğiniz domain başkası tarafından alınmış oluyor ve sizden tekrar denemenizi isteyen bir mesaj görünüyor. Yapmanız gereken başka bir domain yazmayı denemek olacaktır. “EVET” yazısını gördüğünüzde artık bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz. “Seçin ve Devam Edin” linkine basmanız yeterli.

godaddy domain seçimi

♦ Aşağıdaki ekranda ödeme yapacağınız ürünleri göreceksiniz. Sizinde gördüğünüz gibi %60 bir indirimle hostinginizi O TL ye de domaininizi alacaksınız. Bunun sebebi kampanya sayfasından hostingi satın alıyor olmanız.

blog nasıl açılır godaddy hesap açmak

#Bu ekrandaki adımlardan bahsedelim:
Resimdeki 1. adıma geçmeden önce 2. ve 3. adımı kontrol etmek gerekli. Özellikle Godaddy bazen bu aşamada size ekstra özellikler sunuyor veya 24 aylık seçeneği işaretli bırakıyor. Siz isterseniz bu aşamadaki ekstra çıkan özellikleri kaldırabilirsiniz.

2.Bölüm: Bu bölümdeki 12 aylık hosting paketi işaretlenmesinde fayda var. Sonuçta 24 ay veya 36 aylık host ve domaini alıp daha sonra projeden vazgeçtiğinizde boşuna daha fazla para ödemiş olacaksınız. Ama ben çok kararlıyım uzun vadede sitemi kuracağım diyen arkadaşlar 24 ay veya 36 ay seçebilirler.

3.Bölüm: Bu bölümde de 1 yıllık domain kaydını seçmenizi öneriyorum ama tabi ki yukarıda da dediğim gibi ben uzun vade iş yapacağım diyenler daha fazla ödeyerek yılı uzatabilirler.

1.Bölüm: 2. ve 3. bölümleri ayarladıktan sonra TOPLAM: 113,67 TL gibi bir rakam görünmeli. Artık başka bir alanı işaretlemeden Hesap Oluştur bölümünden devam ediyoruz.

♦ Karşımıza çıkan hesap oluştur alanındaki bilgileri doğru bir şekilde dolduruyoruz.

blog nasıl acilir hesap oluşturma

Hesap bilgileri bölümü godaddy.com sitesindeki panelinize girerken kullanacağınız bilgilerdir.
E-posta adresinize domain ve hosting bilgileri gelecektir. Kullanıcı adı bölümüne yazacağınız isimle godaddy hesabınıza giriş yapacaksınız. Şifre, hesaba giriş için kullanacağınız en az 8 karakterden oluşan, büyük ve küçük harf, rakam içeren şekilde olmalıdır. PIN bölümü ise aynı rakamlardan oluşmayan 4 rakamlı bir şifre diyebiliriz. Bazı durumlarda lazım olabiliyor.

♦Karşınıza aşağıdaki gibi bilgilerinizi dolduracağınız bir alan geliyor. Bilgileri doğru girmenizi tavsiye ederim. Her hangi bir sorun yaşadığınızda kişisel bilgilerinizle tüm hesabınıza tekrar erişim sağlayabilirsiniz.

blog nasıl açılır fatura

Vergi No- Vergi muafiyeti için vergi numaranızı ekleyin : Bu bölüm firmalar için doldurulup KDV iadesi alınabilecekleri bir bölüm. Domain ve Host firma adınıza alınmıyorsa gerek yok doldurmanıza. Burdan “Kaydet” linkini tıklayarak devam ediyoruz.

♦ Bundan sonraki Ödeme bilgileri istenen alana kredi kartı bilgilerinizi giriyorsunuz. “Kaydet” linkine tıklayıp ödeme aşamasını bitiyoruz. Artık domaininiz ve hostinginizi aldınız. İkinci aşamaya geçip sitemizi kurabiliriz.

blog nasıl açılır ödeme

2. Aşama – Blog Nasıl Açılır ?  – Blog Kurmak

♦ Blog nasıl açılır aşamasının son ayağına geldik. Siparişimizi verdikten sonra “Teşekkürler” yazısı karşımıza çıkıyor. Biz Godaddy panelimize tıklıyoruz (Sağ üst köşedeki isminize tıklıyoruz)(1). Burada açılan panelden “Alan adlarını yönet” linkine (2) tıklıyoruz.

blog nasıl acilir alan adlari hesap

Burada domaininizin neredeyse hazır olduğunu söyleyen bir yazı göreceksiniz. O alanın sağ üstündeki çarka tıklayıp (3) açılan kutudaki “Alan adı ayarları” yazan alana tıklıyoruz.

blog nasıl acilir alan adlari 1

♦ Açılan pencerede turuncu bir uyarı göreceksiniz. Sizden Eposta adresinizi doğrulamanızı isteniyor. Linke tıkladığınızda“Eposta gönderildi” yazısını göreceksiniz. Bundan sonra yapmanız gereken mail adresinize gidip linki doğrulamak.

blog nasıl açılır mail onayı

Mail adresinize gittiğinizde (godaddy’ye kayıt olurken girdiğiniz mail), Godaddy’den gelen “İşlem gereklidir!….” şeklinde başlayan bir mail geldiğini göreceksiniz. Mail adresinize girip Eposta adresinizi doğrulayın linkine tıklayacaksınız.

blog nasıl acilir gmail doğrulama

♦ Eposta adresinizi doğruladıktan sonra açılan pencereden “Hesabıma Git” linkine tıklıyoruz.

godaddy hesabına giris

♦ Açılan pencereden “Web Hosting” bölümünden “Yönet”  linkine tıklıyoruz

web hosting alanına giris

♦ “Yeni Cpanel” başlıklı pencereden “Ayarla”  linkine tıklıyoruz.

blog nasıl açılır cpanel

♦ “Bir Alan Adı Seçin” başlıklı pencereden “İleri” linkine tıklayarak devam ediyoruz.

alan adı secimi

♦ “Veri Merkezi” başlıklı pencereden bloğumuzun barınacağı serverı seçiyoruz. Hiç kafanız karışmasın en hızlı serverlar Avrupa’da olduğundan Avrupa’yı seçip devam ediyoruz.

veri merkezi secimi

♦ “Cpanel Oturum Açma Bilgileri” başlıklı penceredeki bilgileri istenen ölçütlere göre dolduruyoruz. Bu bilgiler sitemizin içine kuracağımız bilgilerin temeli.

blog nasıl açılır cpanel ayarları

♦ Bundan sonraki aşamada “Bir wordpress web sitesi oluşturun” başlıklı pencere açılıyor. Ben bu aşamayı “Hayır” diyerek atlıyorum. Bu şekilde kurulumda bazen hata alabiliyoruz. O sebeple bu aşamayı daha manuel bir şekilde yapacağız ki hata olmasın.

wordpress kurulumunu atlama

♦ “Hayır” dedikten sonra Godaddy Cpanelimiz kuruluyor ve biz Cpanelin içine giriyoruz. Cpanelin içinden “Web Uygulamaları” bölümünden “WordPress” yazan alana tıklıyoruz.

bloga wordpress kurulumu

♦ Açılan pencereden “bu uygulamayı kur” linkine tıklıyoruz.

wordpress kurulumu

♦ Açılan alanda sitemizin temel bilgileri bulunmaktadır. Bu alandaki “Lokasyon” ve “Versiyon” alanlarında hiç bir değişiklik yapmıyoruz. “Ayarlar” alanına geldiğimizde karşımıza doldurmamız gereken bazı bölümler çıkıyor;

Yönetici Adı: Sitemize girerken kullanacağımız isim
Yönetici Şifresi: Sitemize girerken kullanacağımız şifre
Yönetici Eposta: Sitemizdeki gelişmelerin gönderileceği mail
Site Title: Sitemiz hangi konuda ise kısa bir isim. Örnek: Blog Nasıl Açılır Sitesi
Web Sitesi Sloganı: Sitemiz hakkında kısa bir slogan. Örnek: Blog hakkında tüm merak edilenler

bu bölümleri doldurduktan sonra diğer ayarları değiştirmeden “Kur” linkine tıklıyoruz.

wordpress kurulumu ayarlar

♦ Bundan sonraki sayfada sizin de göreceğiniz gibi artık bloğumuz kuruldu. İlk link bloğumuzun adresi ikinci link ise (/wp-admin ile biten link) sitemizin kontrol paneli. Bloğumuzun adresine tıkladığınızda bloğunuzun açılmış olduğunu göreceksiniz. Böylelikle blog nasıl açılır aşamalarını bitirmiş olduk.

🙂 TEBRİKLER! Artık sizinde bir bloğunuz var.

bloga giriş

Gelin şimdi bloğumuzun kontrol paneline girip nasıl yazı yazacağınızı nasıl resim ekleyeceğinizi öğrenelim.

♦ Evet yukarıda bahsettiğimiz gibi siteadresiniz.com/wp-admin sayfasına (burası bloğumuzun yönetim paneli) gittik. Bu alanda sizden kullanıcı adı ve şifre isteyecek. Buraya yukarıda yazdığınız yönetici adı ve yönetici şifresini yazıyoruz. Ve karşımıza aşağıdaki gibi bir panel çıkıyor.

wordpress yönetim paneli

1- Bu alandan “Yeni Ekle” diyerek yazılarımızı yazmaya başlıyoruz. Bu alana tıkladığınız da karşınıza çıkan ekran bloğunuzda yazı yazmak için kullanacağımız alandır. “Başlığı buraya girin” alanı yayınlayacağınız blog yazısının başlığı, hemen altındaki boşlukta yazının içeriği olacaktır. Yazınızı hazırladıktan sonra yapmanız gereken ekranın sağ tarafındaki  “Yayımla”  butonuna basmak olacaktır. Yazınız artık sitenizin anasayfasında görünecek.

2- Bu alan sitenizin görünümünü değiştirmek için kullandığımız alandır. Yapmanız gereken “Temalar”  linkine tıklayarak temaların (biz bunlara sitemizin kıyafetleri de diyebiliriz 🙂 ) bulunduğu alana gitmek. Bu alandaki istediğiniz bir temayı  “Etkinleştir”  linkine tıklayarak siteniz için kullanabilirsiniz.

3. Aşama – Blog Nasıl Açılır ? – Seo Çalışmaları

⇒ İlk olarak bloğumuzu google eklemeliyiz. Yani google’a bizim sitemizin adresini yollamalıyız ki google aramalarında insanlar bizi bulabilsinler. Bunun için  https://www.google.com.tr/intl/tr/add_url.html linke tıklıyoruz. Boş alanları uygun şekilde doldurup “Adres Ekle” linkine tıklıyoruz. Bundan sonra artık top google’da. Sitemizi kontrol etmeye gelecek ve sitemizi 24-48 saat içinde google.com’a ekleyecektir. Bu arada sizin yapmanız gereken bol bol siteye yazı girmek olmalı.

google site ekleme

⇒ SEO açısından ilk yapılması gereken şeylerden biri kalıcı bağlantı ayarlarının yapılmasıdır. Bunun için wordpress admin panelinden yani yönetim panelimizden (……/wp-admin olan link) “Ayarlar” sekmesinden “Kalıcı Bağlantılar” linkine tıklıyoruz. Resimde gördüğünüz gibi “Yazı İsmi” seçeneğini seçip “Değişiklikleri Kaydet” diyoruz.

blog kalıcı bağlantı ayarı

⇒ Yoast seo eklentisinin kurulumu sitemiz açısından önemli bir seo çalışmasıdır. Bunun için sitemizin wordpress admin panelinden yani yönetim panelimizden (……/wp-admin olan link) “Eklentiler” bölümünden “Yeni Ekle” linkine tıklıyoruz. Açılan pencereden sağ üst köşedeki “Eklentilerde Ara” bölümüne “Yoast Seo” yazıyor ve arama tuşuna basıyoruz. 1 milyonun üstünde indirilen eklentiyi “Hemen Yükle” diyerek indiriyoruz. Hemen Yükle yazısının olduğu yerde yükleme işlemi bittiğinde “Etkinleştir” linki çıktığında linke tıklıyoruz ve Yoast Seo eklentisi kurulmuş oluyor.

Şimdi Admin panelimizin sol tarafında “SEO” yazan bir link göreceksiniz. İşte bu yoast seo eklentisinin ayarlarının yapılacağı bölüm. Bu ayarlar kişiden kişiye farklılık göstermektedir. Ancak siz sadece “Başlıklar ve Metalar” yazan alanı sitenizin konusuna göre düzenleseniz bile yeterli olacaktır.

 TEBRİKLER! Artık sizinde her şeyi ile kullanıma hazır bir bloğunuz oldu! 

Anlayamadığınız bir şey mi oldu? Yorum yazarak sorunuzu sorabilirsiniz. En kısa sürede cevap vermeye çalışacağım.

  • 199
    Shares
57 Yorum
  • En Beğenilen
  • En Yeni
  • Merhaba, Konuk
  • mimar
    • 3 Kasım 2017 Saat: 23:09
    bu konuda cahil biri olarak yazdığım blog yazılarını insanlara nasıl ulaştırabilirim?yani insanlar benim böyle bir sitem olduğunu nasıl keşfedecek?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Kasım 2017 Saat: 20:30
      Yani popüler bir blogger olmaktan bahsediyorsanız https://www.blogacmak.com/blogger-olmak-icin-ne-yapmaliyim/ bu yazıma bakmanızı tavsiye ederim. Sitenizin görünürlüğünü artırmak için ilk başta bu yazıdaki yazdıklarıma dikkat etmek gerekiyor. Bunların yanına sosyal medya dediğimiz olayıda eklemeliyiz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • ergün
    • 14 Kasım 2017 Saat: 12:53
    Hocam elinize sağlık harika bir çalışma olmuş. Sizin direktiflerinizi takip ederek blog sayfamı açtım fakat sorum şu olacak; acaba ben bu blog sayfasını nasıl normal website haline getirebilirim? Yardımcı olabilir misiniz?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Kasım 2017 Saat: 20:27
      Ergün Bey, zaten sizin açtığınız normal bir site. Blog sadece bir site arayüzü isterseniz wordpress yönetim panelinden "Görünüm" e tıklayıp "Temalar" dan istediğiniz temayı seçip sitenizin tasarımını değiştirebilirsiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Merve
    • 15 Ekim 2017 Saat: 21:35
    Merhaba, linuz işletim sistemini niye alıyoruz? Windows kullanıorum onu almam gerekmez mi?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Kasım 2017 Saat: 20:35
      Bu sizin işletim sisteminiz değil hostunuzun barındığı serverlardaki işletim sistemi. Bunu seçmemizin sebebi internet siteleri scriptleri (wordpress vs..) Linux serverlarda daha stabil çalışıyorlar. Bu sebeple puanda internette gediğiniz sitelerin %80'i linux serverlarda barınmaktadır. Blogacmak.com'un da barındığı gibi. Kısaca o seçimin sizle bir alakası yok, kafanıza takmayın...
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Ensar
    • 19 Eylül 2017 Saat: 16:03
    Merhaba Mehmet Bey Öncelikle yazınızı okudum ve çok faydalı bir yazı bunun için teşekkürlerimi sunuyorum.Benim bir sorum olacak şuanda wordpressin ücretsiz kısından blog yazıyorum godaddyden domain ve hosting aldığımda bunları eşleyebilirmiyim yoksa yazınızda anlattığınız gibi baştan wordpress adresi mi açmam gerekir.Teşekkür ederim.
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 6 Ekim 2017 Saat: 19:10
      Şimdi Ensar hocam, siz ücretsiz olarak açtığınız wordpress sitesinden yedek çekebilir bunu da godaddy'den açtığınız wordpress e yükleyebilirsiniz. Ancak ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen bu tarz firmalar ne yazık ki tüm bilgileri çekmenize izin vermiyorlar. Örnek bazı resim dosyalarınız yedekle beraber gelmeyebilir. Bu sebeple bu işlere başlarken ücretsiz hizmet verdiğini söyleyen firmalara bulaşmadan az bir ücret ödeyerek temelde sağlam girmek gerekli.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • blog
    • 16 Eylül 2017 Saat: 19:45
    Merhaba, blog nasıl açılır yazınız için teşekkür ederim, çok faydalı bir paylaşım oldu. Bu konuda size iki sorum olacak. 1.blog sayfası açmak için godaddy.com da yaklasık 167 TL fiyat çıkardı. Bunun içinde linux barındırma paketi,.net, .co, .biz, .info, .org gibi alanlarLA farklı fiyatlarda çıkıyor. Sadece alan adımı .com olarak uygun fiyata satın almak istiyorum.  2. blog sayfamda yayınladığım önceki yazıları istediğim gibi sayfamda/web'den ekleyip silebiliyor muyum?Yardımcı olursanız sevinirim. Şimdiden tesekkürler.
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 6 Ekim 2017 Saat: 19:23
      Merhaba, 1- Öncelikle ödeyeceğiniz ücret 60 TL gibi bir rakam olmalı. Size görünen 167 TL nin içinde ekstra başka hizmetler vardır. Onları ödeme bölümüne geldiğinizde çıkartın ve 60 TL gibi bir rakam ödeyin.2-Tabi ki istediğiniz gibi silebilirsiniz. Siz sitenizden sildiğinde google da web'den kaldıracaktır.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Muhammet
    • 14 Kasım 2017 Saat: 21:36
    merhaba , kampanya kodu açılmıyor sanırım süresi dolmuş ,tavsiye edebileceğiniz kampanya veya isim var mı?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Kasım 2017 Saat: 20:25
      Ustam kampanya hala aktif sadece dolar kuru çıktığı için 60TL olarak güncellemişler 1 yıllık. Kampanya için https://www.blogacmak.com/kampanya/godaddy/ burdan devam edebilirsin.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Hakan Çakmak
    • 28 Kasım 2017 Saat: 08:33
    merhaba açıklayıcı anlatımınızdan dolayı çok teşekkür ederim. sorum şu web sitesine blok yazarak mı başlamak yada magazin,spor,moda,sağlık vb. gibi içerik hazırlayarak başlamak mı daha mantıklı olur? deneyimlerinizden ve tavsiyelerinizden bahsederseniz memnun olurum. tekrar verdiğiniz bilgilerden dolayı tşk. ederim. iyi günler
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 18 Aralık 2017 Saat: 18:13
      Yazım hakkındaki yorumunuza ben teşekkür ederim. Her telden yazan blog yerine belli bir konu hakkında yazan blogların daha başarılı olduğu bir gerçek. Her telden yazan bloglarda genellikle takipçi yada ziyaretçi sadık değildir. Sadece o an için girip çıkar. Ancak belli bir konu hakkında düzenli kaliteli içerik yazan blogların takipçiside, ziyaretçiside sitede daha uzun süre zamn geçirir. Bu da Google ve reklam verenler için çok önemli bir kriterdir.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Fatih
    • 18 Şubat 2018 Saat: 18:39
    Hocam Merhaba. Ben blog açmak istiyorum ve bu blog'ta; Arapça, İngilizce ve Türkçe yazılar yazmak istiyorum. Sorum şu ki: Her bir dil için ayrı bir blog açmam mı daha doğru olur yoksa aynı blog içinde bu üç dilde yazılarımı yazmam mı?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 18 Şubat 2018 Saat: 19:46
      Google açısından bir sitede üç farklı dil tercih edilen bir yöntem değil. Tavsiyem her dil için ayrı bloglar açmanız. Bu şekilde 3 ayrı site için 3 ayrı hit alacaksınız. Özellikle Ingilizce alacağınız hitler reklam gelirinizde ciddi oranda fark yaratacaktır.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Elif
    • 15 Mart 2018 Saat: 11:45
    Meraba siz herşeyi iyi anlatmmışsınızda nasıl gelir elde edicem yada gelirler nasıl hesabıma geçicek onu bilmiyoru
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 15 Mart 2018 Saat: 14:07
      Elif hanım hemen sitenin sağında yer alan "Blog yazarak para kazanmak" adlı yazıma bakarsanız. https://www.blogacmak.com/blog-yazarak-para-kazanmak/Sorduğunuz tüm sorulara cevap bulabilirsiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • 3 idiots
    • 27 Ocak 2018 Saat: 15:44
    güzel detaylı anatım
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 17 Şubat 2018 Saat: 22:34
      Teşekkür ederim.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • nihan
    • 12 Aralık 2017 Saat: 11:00
    Merhaba,videodaki gibi tüm aşamaları gerçekleştirdim Installatron Applications Installer kısmında sitemin adı geliyor siteyi tıkladığımda dns adresi bulunamıyor yazıyor.bu durumda ne yapmam gerekiyor
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 18 Aralık 2017 Saat: 17:59
      henüz DNS adresi tam oturmamıştır bazen 24 saat kadar sürüyor oturması. Ancak bu anlatımda domain ve host godaddy firmasında olduğu için en fazla 1-2 saate DNS tm oturmuş olur.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • eavs
    • 30 Kasım 2017 Saat: 18:15
    öncelikle merhabadediğiniz adımları bizzat uyguluyorum. ama sanırım  bir ödeme  yapmamız gerekiyor.  60 tl kadar ödeme işlemini kart üzerinden mi yapıyoruz ?işin fiyat kısmın da, biraz daha bilgi verebilir misiniz 
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 18 Aralık 2017 Saat: 18:02
      Evet 60 Tl lik 1 yıllık domain ve host ödemesini kredi kartınızla yapmanız gerekiyor.Eğer hizmetten memnun kalmazsanız yine kredi kartınıza geri ödeme yapılıyor.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • ajanda
    • 31 Ağustos 2017 Saat: 20:33
    hocam yeterince aciklayici yazmis bende bir sey eklemek isterim. Blog kurarken ne uzerine kuracaksaniz onunla uyumlu bir tasarim secmelisiniz, ve tasarimin responsive olmasina dikkat edin.
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 7 Eylül 2017 Saat: 15:48
      Bu konuda katılmakla birlikte tasarım dediğimiz tema seçimi zamanla değişebilir. Ben bir çok sitemin tasarımını yıl içinde değiştiriyorum.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Blog Tecrübem
    • 30 Ağustos 2017 Saat: 12:51
    Oldukça faydalı bir içerik hazırlamışsınız. Elinize emeğinize sağlık.
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 7 Eylül 2017 Saat: 15:45
      Teşekkürler. Umarım işinize yaramıştır.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • sami guner
    • 25 Haziran 2017 Saat: 13:44
    kolay gelsin wordpress hayır şimdi değil dedikten sonra( domain is invalid) diye mesaj geliyor ve beni geri en başa yolluyor yeni cPanele yardımcı olursanız sevinirim aşamaları aynı şekilde yaptım.
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Temmuz 2017 Saat: 22:50
      Sami hocam bu bölümden videoda da bahsettim. Domaini yazarken Türkçe karakter kullanmamalısınız. Yani domain adınızda "ç, ı, ü, ğ, ö, ş" olmamalı. 
      0 0 • Cevap Yazın •
      • Serdar
        • 13 Şubat 2018 Saat: 12:48
        Merhaba;peki bunun çözümü nedir?
        1 0 •
      • Mehmet Erbay • author
        • 17 Şubat 2018 Saat: 22:36
        @Serdar hocam çözüm godaddy müşteri hizmetleri ile görüşüp hatayı düzelttirmek. Bunun için  Pzt-Cu 9:00 - 19:00 arası
        0 850 766 14 90 arayabilir veya ticket açabilirsiniz. 

        0 0 •
  • volkan
    • 17 Temmuz 2017 Saat: 08:07
    cPanel ile Ekonomik Linux Barındırma Paketi için de ekstra 60 tl ücret istiyor şu anda. bunu satın almasak ne oluyor. Ne işe yarar bu paket?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Temmuz 2017 Saat: 22:51
      Toplam domain ve hosting dahil 60 TL ödeyeceksiniz. Geri kalan hiç bir ekstrayı almak zorunda değilsiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Derya
    • 7 Haziran 2017 Saat: 23:41
    Godadaddy ye girdiğimde gösterdiğiniz gibi ekonomikte 1 dolar değil 14. 99 yazıyo. Acaba belli kampanya dönemleri mi oluyor bu sitenin?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 22 Temmuz 2017 Saat: 22:52
      Tabiki kampanya ile aylık 1 dolar. Aksi halde pahalı. Siz https://www.blogacmak.com/kampanya/godaddy kampanya sayfasına tıklayıp gitmalisiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • ayşe
    • 28 Nisan 2017 Saat: 19:42
    Merhaba, bir şey sormak istiyorum. Godaddy'den domain ve hostingi satın aldıktan sonra, bir de wordpress'e ücret ödememiz gerekiyor mu?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 2 Mayıs 2017 Saat: 20:00
      Ayşe hanım merhaba, Wordpress ücretsiz bir scripttir. Bu sebeple ücret ödemenize gerek yoktur. Özellikle benim anlattığım yöntem ile çok kısa bir sürede sitenizi kurabilirsiniz.Saygılar, Mehmet Erbay
      0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 11 Mayıs 2017 Saat: 18:44
      Godaddy'den host aldığınızda domain ücretsiz olarak kaydedebiliyorsunuz. Wordpress kurmak için herhangi bir ücret ödemiyorsunuz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Hasan
    • 30 Mart 2017 Saat: 17:37
    iyi günler. Blog oluşturulduktan sonra blogumuza günlük kaç kişinin girdiği paylaştığımız yazıları kaç kişinin gördüğünü admin panelinden görebilir miyiz ?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 3 Nisan 2017 Saat: 20:20
      Hasan Hocam tabi ki öğrenebilirsiniz. Bunun için wordpress admin panelinden eklentiler sekmesine tıklayın, oradan "Yeni ekle" ye tıklayıp "StatCounter – Free Real Time Visitor Stats" yazın. Çıkan eklentiyi kurun. Artık admin panelinizdeki statcounter bölümünden sitenizin ziyaretçilerini takip edebilirsiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • berna
    • 27 Temmuz 2017 Saat: 10:33
    Merhabalar videoyu izledim. Gerçekten çok faydalı olmuş.Aklıma takılan kısım ise godaddy den direk olarak wordpress yerine blogger açabiliyor muyuz?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 27 Temmuz 2017 Saat: 18:28
      Şimdi sanırım bu konuda kafanız karışmış. Godaddy'den açtığınız wordpress alt yapısına kurulu bir site olabilir. Yani aslında wordpress bir scripttir, bir arayüzdür bu arayüzü blogger da kullanır. Siz bunu isterseniz değiştirip bir forum veya bir video sitesi olarak da ayarlayabilirsiniz.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Hasan
    • 2 Ağustos 2017 Saat: 08:51
    Merhaba ben WordPress kurarken hata alıyorum lütfen bana yardımcı olur musunuz 
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 7 Ağustos 2017 Saat: 13:01
      Hatayı hangi aşamada alıyorsunuz? Tam olarak yazarsanız ona göre yardımcı olabilirim.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • seda
    • 19 Ağustos 2017 Saat: 10:10
    merhaba videonuzu inceledim ama bir kaç sorum var . Godaddy den alan adı ve cpanel ile ekonomik linux barındırma paketi sadece bu ikisini mi almak gerekiyor. Şuan ücret kısmında 60. 33 gösteriyor. Bu dogru degilmi?birde bu domain ve hosting i satın aldıktan sonra wordpresse ücret ödememiz gerekiyormu? sadece hosting ve domain yeterli mi? birkaç sitede blogdan para kazanmak için ücretli wordpress kullanmak gerektigini söylemişler . o ücretli wordpress domain ve hosting için mi? kafam karıştı baya . yardımcı olursanız sevinirim. 
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 29 Ağustos 2017 Saat: 20:13
      Seda Hanım Merhaba,
      İlk olarak aynen yazdığınız gibi ekonomik linux barındırma paketi + domain 60 Tl gibi bir rakama geliyor, sıkıntı yok yani devam edebilirsiniz.

      Wordpress bir scripttir bunu kullanmak için herhangi bir ücret vermenize gerek yok. Zaten video da anlattığım gibi Godaddy ile bunu 2 dakikada kurabilirsiniz.

      Ücretli wordpress diye bir şey yok. Diğer sitelerdeki bloggerlarında demek istediği ücret ödeyerek domain ve host alıp üzerine wordpress kurulmasıdır.

      Saygılar
      0 0 • Cevap Yazın •
  • abdullah
    • 18 Ağustos 2017 Saat: 11:00
    gerçekten çok yararlı birpaylaşım olmuş böyle bilgili ve öğretici paylaşımların gelmesi dileğiyle
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 29 Ağustos 2017 Saat: 20:14
      Teşekkürler Abdullah hocam.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • ali
    • 17 Ağustos 2017 Saat: 16:46
    adsense bağlama olayı nasıl olucak
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 29 Ağustos 2017 Saat: 20:15
      Ali hocam merhaba,
      Adsense'e bağlama denilen şey aslında sitenizi adsense onayına göndermektir. Bunun için yapmanız gereken https://www.blogacmak.com/blog-yazarak-para-kazanmak/ yazımda anlattığım gibi adsense başvurunuzu yapmak olacaktır.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • melike
    • 16 Ağustos 2017 Saat: 13:09
    merhaba, we sitesinin içerisinde farklı seklemer koymak istiyorsak ne yapmalıyız? mesela moda blokunda, ilkbahar, yaz,.. gibi sekmeler koyup onların altında derlemek istersek yazıları ne yapmalıyız?
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 29 Ağustos 2017 Saat: 20:17
      Kategori açmalısınız. Bunun için "Yazılar" bölümü altında "Kategoriler" linkine tıklayıp, istediğiniz kategoriyi yazdıktan sonra "Yeni Kategori Ekle" linkine tıklamanız yeterli.
      0 0 • Cevap Yazın •
  • Seyma
    • 27 Mart 2017 Saat: 09:15
    Merhaba, Hiç bilmeden bu işe girişmek isteyen biri için çok açıklayıcı, emeğiniz için teşekkürler. Bir sorum olacak: Kampanya planına göre alan adı için bir yıllık ödeme yapıyoruz. Bir yıl sonra sayfaya devam edebilmek için ne yapıyoruz? Ödeme planı değişiyor mu? Teşekkürler
    0 0 • Cevap Yazın •
    • Mehmet Erbay • author
      • 3 Nisan 2017 Saat: 20:22
      Merhaba, Kampanyanın mantığı şu; siz hostu aldığınızda size istediğiniz alan adını hediye ediyor. 2. yıl ödeme maili mail adresinize bildiriliyor. Sizde girip ödemenizi en son aldığınız şekilde 1 yıllık olarak ödüyorsunuz.
      0 0 • Cevap Yazın •
      • Pinar
        • 11 Ekim 2017 Saat: 12:59
        Mrb.cep telefonundan blog yuklenerek telefon uzerinden idare olunurmu..
        0 0 •
      • Mehmet Erbay • author
        • 11 Ekim 2017 Saat: 18:02
        Tabi ki telefon üzerinden de blog açıp idare edebilirsiniz. Sadece telefon üzerinden uzun makaleler yazmak zor olabilir. Ama günümüz teknolojisinde SİRİ gibi konuştuğunuzu yazan programlarla bunun üstesinden de gelebilirsiniz sanırım.
        0 0 •
mehmeterbay ♦Mehmet Erbay ♦10 yıllık bilgisayar teknisyeni ♦İzmir ♦Sinema ve tiyatro ♦Blogger baba ♦Biraz artist ♦Biraz SEO uzmanı
Son Yazdıklarım
  • Domain Nasıl Alınır?

    Domain Nasıl Alınır?

    Bir blog sitesi açacaksınız ya da bir şirkete …
  • En İyi Bloglar ve En İyi Blog Siteleri – Ödüllü Bloggerlar 2018

    En İyi Bloglar ve En İyi Blog Siteleri – Ödüllü Bloggerlar 2018

    En iyi bloglar ve en iyi blog siteleri …
  • Blog Yazmak İçin 10 Tavsiye

    Blog Yazmak İçin 10 Tavsiye

    Blog yazmak konusunda kafanıza takılan sorular mı var? …
  • Google Para Kazanma – Adsense Rehberi

    Google Para Kazanma – Adsense Rehberi

    Teknolojinin gelişmesi ile beraber gelişen internet, çoğu kullanıcı …
  • Google’da İlk Sayfada Çıkmak 

    Google’da İlk Sayfada Çıkmak 

    Blogunuzu açtınız ancak sizin blogunuzdan kimsenin haberi yok. …
  • Blog İsim Önerileri

    Blog İsim Önerileri

    Bloglar son yıllarda internet kullanıcıları tarafından beğeni ile …
  • Ücretsiz Blog Açma

    Ücretsiz Blog Açma

    Dünyaya sesinizi duyurmak için size sonsuz imkanlar sunan …
  • Hangi Konuda Blog Açabilirim?

    Hangi Konuda Blog Açabilirim?

    Yeni blog açmaya başlayacakların kendilerine sorduğu ilk soru; …
blog nasıl açılır blog yazarak para kazanmak

Sosyal Medyada blogacmak.com
FacebookTwitterYoutubeinstagramGoogle+

  • Blog Açmak
  • Blog Nasıl Açılır
  • Blog Yazarak Para Kazanmak
  • Blog Yazmak
  • Blogger Olmak
  • Blog Nedir

COPYRIGHT - 2018