Videolu Anlatımlar

En İyi 10 Hazır Web Sitesi Oluşturma Platformu

En İyi Hazır Web Sitesi Oluşturma Platformları

Site açmak isteyen ancak teknik olarak yeterli seviyede olmayan kişiler, hazır web sitesi oluşturucularına başvurmaktadır. Bu oluşturucular, sürükle-bırak gibi basit yöntemlerle sitenin dizayn edilmesine izin verir ve site sahibini gereksiz kod yüküyle ya da arka plan işlemleriyle yormazlar. İnternette sayısı epey bir çok olan hazır web sitesi oluşturucularının, bu sayının çokluğu sebebiyle kalitelisinin seçimi zordur. Ben de bu makalede sizlere en iyi hazır web sitesi oluşturucuları listesini sunarak seçiminizi kolaylaştırmaya çalışacağım.

En İyi Hazır Web Sitesi Kurma Platformları

Aşağıda detaylandıracağım platformları, genel olarak bütün yönleriyle ele almaya çalışacağım. Hangi platform hangi amaç için daha iyi ve hangi özellikleri sevenler hangi platformu tercih etmeli gibi soruların cevabını almış olacaksınız. İnternette görebileceğiniz en iyi web sitesi örneklerinden pek çok site de bu platformlarla hazırlanmıştır.

1. Wix – Dünyanın En Büyük Hazır Web Sitesi Oluşturma Platformu

Wix ile Hazır Web Sitesi Oluşturma
Wix ile Hazır Web Sitesi Oluşturma

Wix, internet üzerindeki en popüler hazır web sitesi oluşturucularından biri. Eğer sitenizin düzeni üzerinde tam hakimiyet istiyorsanız (sitenin neredeyse tüm elementlerini düzenleyebilmek istiyorsanız) Wix tam da size göre.

Klasik hazır site oluşturucularının çoğunun sahip olduğu sürükle-bırak gibi yöntemlerin yanı sıra, Wix size geniş bir uygulama arşivi sunuyor. Buradan sitenize dilediğiniz butonu vb. şeyleri ekleyebiliyor ve onları da kendi içinde özelleştirebiliyorsanız.

Uygulama arşivinde ücretli ücretsiz onlarca uygulama/özellik bulunuyor. Bunlara örnek olarak canlı destek eklentisi, galeri eklentisi, mağaza eklentileri ve blog desteği gibi pek çok özelliği sitenize kolayca entegre edebiliyorsunuz. Bunun dışında 900’den fazla hazır şablon arasından sitenizin tasarım iskeletine doğrudan müdahale edebiliyorsunuz.

Her gülün bir dikeni de var tabii ki. Wix, size sitenizdeki pek çok elementi düzenleme imkanı sunduğu için paneli diğer oluşturuculara nazaran daha karmaşık olabilir. Bunun üstesinden gelebileceğinize inanıyorsanız, alacağınız meyve çok güzel oluyor.

https://www.wix.com/

2. SquareSpace

SquareSpace - Hazır Web Sitesi Kurma Programı
SquareSpace – Hazır Web Sitesi Oluşturma Programı

SquareSpace, popüler CMS WordPress‘e benzeyen arayüzü ile ön plana çıkıyor. Arayüzün oldukça güçlü görsellik seviyesi, platformun site oluşturmak isteyen kişilere sunduğu tasarımların görsellik seviyesi ile benzerlik taşıyor. Sitenin kendi arayüzü ve sunduğu şablonlar görsellik açısından oldukça şahane.

Eğer arayüzlere adaptasyon sağlama konusunda kendinize güvenmiyorsanız, SquareSpace başlangıçta size bir rehber sunuyor. Bu rehbere uyarak daha rahat uyum sağlayabiliyorsunuz.

Bu platformun en önemli özelliklerinden biri de, hem e-ticaret hem de blog hazırlamak isteyenler için uygun olması. Piyasadaki pek çok platformda bunu görmek zor. Örneğin Blogger’da ağırlıklı olarak blog üzerine bir yaklaşım görürken, Shopify’da ağırlık tamamen e-ticarete kayıyor. Ancak SquareSpace’e baktığınız zaman hem e-ticarete hem de bloga odaklanabiliyorsunuz. Biraz WordPress + WooCommerce kombinasyonuna benzetebiliriz.

En iyi hazır websitesi hazırlama siteleri arasında bulunan SquareSpace, ne yazık ki ücretsiz bir versiyona sahip değil. Dilerseniz 14 günlük deneme süresinden faydalanabilirsiniz.

https://www.squarespace.com/

3. Weebly

Weebly ile Hazır E-Ticaret Sitesi Açma
Weebly ile Hazır E-Ticaret Sitesi Açma

Adını sıkça duymuş olabileceğiniz bir site hazırlama platformu olan Weebly, listemdeki kullanımı en kolay site oluşturucularından biri.

Tamamen kullanıcının rahat bir biçimde site hazırlamasına ve yayınlamasına odaklanan Weebly, bu vizyonu güçlü bir şekilde sistemine uygulamış. Eğer basit bir site oluşturmaya ihtiyacınız varsa, Weebly ile oldukça pratik bir şekilde sitenizi oluşturabilir ve yayına alabilirsiniz.

Gelelim dezavantajlara. Wix platformunu detaylandırırken, platformun çok özellik sunması sebebiyle arayüzünün karışık gelebileceğinden bahsetmiştim. Weebly’de ise bu durum tam tersi. Evet kullanımı çok kolay ancak bu kolaylık sağlanmaya çalışırken bazı özelliklerden ve çeşitlilik imkanlarından kaçınılmış gibi duruyor. Son olarak, Weebly’nin artık daha fazla e-ticarete önem vermesi sebebiyle diğer türden site açmak (blog vb.) isteyenlerin daha az kapsamlı özelliklerle desteklenmesi söz konusu olabilir.

https://www.weebly.com/

4. Volusion

Volusion ile Efektif E-Ticaret Sitesi Açma
Volusion ile Efektif E-Ticaret Sitesi Açma

Volusion, neredeyse tamamen e-ticaret üzerine odaklanmış bir hazır web sitesi oluşturma platformlarından biri. Eğer e-ticaret sitesi açma niyetiniz varsa ve efektif bir site oluşturucu arıyorsanız, Volusion’ı tercih edebilirsiniz. Barındırdığı pek çok özelliği e-ticaret ile ilgili olan Volusion, müşteri izleme gibi oldukça iyi opsiyonlar sunuyor.

Volusion, sitenizdeki içeriklerin hem görsel hem de kullanıcı deneyimi anlamında geliştirilmesine imkan tanıyor ancak tekrardan pek çok özelliğin e-ticaret ile ilgili olduğunu vurgulayayım. Eğer e-ticaret sitesi açma niyetiniz varsa, Volusion pek çok anlamda size güç katacaktır. İnternetten yaptığım birkaç araştırmaya göre, Volusion kullanan mağazalar SEO bakımından çok daha kuvvetli olup yüksek sıralarda yer alıyorlarmış.

Yüksek SEO gücünün getirdiği yüksek ziyaretçinin, Volusion’ın yüksek hacimde satış yönetme imkanı sunmasıyla rahat bir şekilde altından kalkabilirsiniz. Uzun lafın kısası, online mağazalar için Volusion en iyi hazır web sitesi oluşturma platformları arasında.

https://www.volusion.com/

5. Site123

Site123 ile Hazır Web Sitesi Kurma
Site123 ile Hazır Web Sitesi Kurma

Ücretsiz versiyonu bulunan web site hazırlama sitelerinden olan Site123, basit paneli ve rahat kullanımı ile yeni başlayanların tercih edebileceği türden bir oluşturucu.

Site123; pek çok hazır oluşturucunun aksine, sürekle-bırak yöntemini terk etmiş bir oluşturucu. Bunun yerine, yan barlardan sitenize müdahale edebiliyorsunuz. İçerik bölümü üzerinde oldukça geniş bir kontrole sahipsiniz ve hizalama gibi işlemleri rahatça halledebiliyorsunuz. Onun dışında Site123, 180’den fazla responsive şablon sunuyor ve sitenizin tasarım düzenini direkt olarak değiştirme şansına sahip oluyorsunuz.

Ayrıca bu oluşturucu, sitenizin kullanıcı deneyimini arttıracak iletişim formu gibi eklentilere de sahip ve çok rahat bir şekilde bu eklentileri sitenize entegre edebiliyorsunuz. Site123’ün en kuvvetli taraflarından biri de zaten pratik ve hızlı site kurmanıza yardımcı olması. Bunun yanı sıra, dakikalar içerisinde hazır hale getirdiğiniz siteniz de oldukça yüksek hız performansına sahip oluyor. Hızlı açılan siteler de bildiğiniz gibi SEO başta olmak üzere pek çok metriğe etki ediyor.

https://tr.site123.com/

6. WordPress.com

Wordpress.com ile Hazır Web Sitesi Açma
WordPress.com ile Hazır Web Sitesi Açma

WordPress.com’u; WordPress.org’dan farklı olarak, yeni başlayanların WordPress kullanabilmesi ve rahatlıkla site kurabilmeleri için hazırlanmış bir platform gibi düşünebilirsiniz. Yüksek bilgi ve site deneyimi gerektiren WordPress.org yerine, biraz daha basit ve farklı özelliklere sahip WordPress.com ile oldukça güçlü bloglar oluşturabiliyorsunuz.

Paketten pakete değişik özelliklere sahip olabilirsiniz ancak hepsinin ortak noktası, sitenizi geliştirmeye ciddi anlamda yardımcı olmaları. WordPress’in devasa tasarım ve eklenti havuzuyla sitenizi istediğiniz şekle ve türe sokabilmeniz mümkün.

WordPress.com’da, standart hazır site oluşturma uygulamalarının aksine sürükle-bırak tarzı yöntemler yok. Site123 gibi sidebar panelden yönetim yapıyorsunuz ve emin olun WordPress kullanırken tek sınırınız hayal gücünüz oluyor.

https://wordpress.com/

7. Godaddy Hazır Web Sitesi Oluşturucu

Godaddy Hazır Web Sitesi Oluşturucu
Godaddy Hazır Web Sitesi Oluşturucu

Godaddy hazır web sitesi oluşturucusunun diğerlerine göre en büyük artısı, tek panelden sitenizle ilgili bütün her şeyi yönetebilme imkanınızın olması. Sitenizin alan adı, hostingi, tasarımı, içerikleri ve hatta pazarlama çalışmalarıyla ilgili durumu; eğer bütün bu hizmetleri Godaddy’den aldıysanız tek panelde yürütülebilir.

Tasarım olarak pek çok şeye müdahale edebilseniz de, zaman zaman ücretsiz plan kısıtlamalarıyla karşılaşabiliyorsunuz. Ancak yine de ücretsiz plan yeterince özellik (blog ekleme vb.) bulmak mümkün. Platformun arayüzü için ise kullanımı kolay demek mümkün.

Eğer siz de Godaddy müşteriyseniz ve sitenizle ilgili şeyleri yönetirken farklı farklı yerleri gezmek istemiyor ve tek elden rahatlıkla bu işleri yürütmek istiyorsanız, Godaddy hazır web sitesi oluşturucusunun sizi tatmin edip etmediğini test edebilirsiniz.

https://tr.godaddy.com/

8. BigCommerce

BigCommerce Web Sitesi Oluşturucu
BigCommerce Web Sitesi Oluşturucu

Eğer amacınız sadece bir e-ticaret sitesi oluşturmak ise, BigCommerce sizi fazlasıyla tatmin edecektir. Başlangıç seviyesindeki kişiler için BigCommerce’e ayak uydurmak biraz zaman alacak olsa da, platformun sağlayacağı özellikler düşünüldüğünde buna değer.

BigCommerce üzerinde, e-ticaret ile ilgili pek çok eklentiyi görebilirsiniz. Bu eklentiler ile, yüksek hacimde satış işlemlerini çok rahat bir şekilde gerçekleştirebilir ve bu işlemler için herhangi bir ücret ödemezsiniz. Müşteriler sayfanıza yorum bırakabilir, kategori sayfanızı ürünlere göre ayırabilir ve ürün çeşitleri üzerinde tam denetime sahip olabilirsiniz.

Görsellik açısından da kullanıcılarına oldukça fazla opsiyon sunan BigCommerce’in en büyük dezavantajlarından biri sadece e-ticaret tabanlı olması. İş, e-ticaret sitesine blog ve çeşitli sayfalar eklemek olunca kendisinin biraz yetersiz kaldığını söylemeden geçmeyeyim.

https://www.bigcommerce.com/

9. Shopify

Shopify ile Online Mağaza Açma
Shopify ile Online Mağaza Açma

Pek çoğunuzun ismini duymuş olabileceği Shopify, e-ticaret için popüler hazır web sitesi oluşturma platformlarından biri.

Tamamen e-ticaret için hazırlanan bu platform, size geniş skalada özelleştirme seçenekleri sunuyor ve sitenizin işlevini arttırmanıza yardımcı oluyor. Ana sayfa ve diğer sayfaların özelleştirme sayfalarının farklı olduğu Shopify’da, pek çok mağaza şablonunu rahatça sitenize entegre edebiliyorsunuz.

Platformun en önemli özelliklerinden birinin kullanımının çok kolay olması. Bir mağaza açmak isteyen biri, rahatlıkla dakikalar içerisinde sitesini aktif edebilir. Diğer güzel bir özelliği ise WordPress gibi platformlara entegre edilebilmesi ve Facebook/Twitter gibi sosyal medyaları desteklemesi. Ürünlerinizi Shopify sayesinde birden fazla platformda satabilirsiniz.

Eğer mağaza açma niyetiniz varsa ve işi basit ve etkili tutmak istiyorsanız, Shopify tam da size göre. Shopify’ı ziyaret ederek ücretsiz deneme sürümünüzü başlatabilirsiniz.

https://www.shopify.com/

10. SimpleSite

SimpleSite ile Hazır Web Sitesi Oluşturma
SimpleSite ile Hazır Web Sitesi Oluşturma

SimpleSite, adı üstünde oldukça basit bir site oluşturucusu ve adlarının boş yere konmadığını vurgulamam gerekiyor. SimpleSite üzerinden dakikalar içinde kendi sitenizi aktif edebilir ve yayım hayatınıza başlayabilirsiniz.

Ücretsiz ve Premium planların olduğu SimpleSite, çeşitli ekonomik sınıflardan insanlara hitap etmeyi başarmış. Her ne kadar ücretsiz planı da oldukça basit ve etkili olsa da, premium versiyonda pek çok tasarım şablonu ve özellik size eşlik ediyor.

Eğer basit bir site açmak istiyor ve bunu kolay yoldan yapmak istiyorsanız, SimpleSite platformunu deneyip sonucu görebilirsiniz.

https://tr.simplesite.com/

Bu makalede, sizlere en iyi hazır web sitesi kurma platformlarından 10 tanesini listeledim. Umarım kafanızda herhangi bir soru işareti kalmamıştır, sorularınız ve eklemek istedikleriniz için yorum bölümünü kullanabilirsiniz.

Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir