Videolu Anlatımlar

Google Workspace Nedir? Paket Detayları ve Avantajları

Günümüzde artık kapsamlı ve başarılı projeler genelde büyük ekiplerin altından çıkıyor. Bu söz konusu projeleri başarıya ulaştıran en önemli kriterlerden biri, ekibin büyüklüğünden ziyade uyumu ve iletişimi. İnternet üzerinde de ekip uyumunu ve komünikasyonunu arttırmak için çeşitli grup uygulamaları bulunuyor. Bunlardan en popüleri de bugün ”Nedir?” kapsamında inceleyeceğim Google Workspace.

Google Workspace Nedir?

Google Workspace, bir grup insanın iş birliği ve etkili iletişim ile çalışmasını kolaylaştırmayı hedefleyen bir uygulamadır. Google’ın Gmail, Meet, Sheets, Slides ve Forms gibi uygulamalarının ekip olarak kullanımı Google Workspace ile mümkündür. Ekip içindeki insanlar aynı belgeleri görebilir, düzenleyebilir ve birlikte bu belgelerin üstünde çalışabilir. Bu da bir proje kapsamındaki belgelerin birlikte yorumlanmasına oldukça büyük katkı sağlar.

Google Workspace
Google Workspace – Ekip İşi

Google Workspace hesapları genelde bir adet yönetici tarafından idare edilir. Bu yönetici, Google Workspace grup üyelerinin yetkileri (görebileceği belgeler vs.), grubun güvenliği ve izinleri ile ilgili geniş çapta yetkilere sahiptir.

Google Workspace Kapsamındaki Hizmetler

Aşağıdaki hizmetler, Google Workspace kullanmaya başladığınızda ekibinizle senkronize olarak kullanabileceğiniz hizmetlerdir. Eğer arasında şirketiniz yahut kuruluşunuzun faydasına olacak hizmetler olduğunu düşünüyorsanız, Google Workspace üyeliği alma fikrine bir adım daha yakınsınız demektir.

  • Takvim: Google’ın planlama yapabileceğiniz pratik bir takvim aracı. Ekibinizin planlarının tarihlerini ve detaylarını senkronize bir biçimde ekipteki herkesin görmesini sağlayabilirsiniz.
  • Meet: Grup konuşması ve videolu konferans yapabileceğiniz, Google Workspace’in bana göre en güçlü özelliklerinden biri. Google sunucularının güvencesi altında efektif bir şekilde grup görüşmesi yapabiliyorsunuz.
  • Chat: Grup konuşmaları ve tartışmalarının yapılabileceği bir platform.
  • Drive: Google’ın bulut servisi. Aldığınız plana göre belli bir alana sahip olur ve dilediğiniz dosyaları burada saklayabilirsiniz.
  • Keep: Google’ın not tutma uygulaması. Efektif bir şekilde not tutabilirsiniz.
  • Sheets: Excel tarzında tablolar oluşturabileceğiniz bir uygulama.
  • Jamboard: Herkesin erişebileceği özgür bir tahta gibi düşünebilirsiniz. Üzerinde dilediğiniz bir biçimde karalama yapabiliyorsunuz.
  • Forms: Anket ya da veri toplama için birebir bir araç. Adı üstünde form oluşturuyor ve bunu dilediğiniz kitle ile paylaşabiliyorsunuz. Onların girdileri de sizin havuzunuzda birikiyor.

Google Workspace Nasıl Kullanılabilir?

Google Meet
Google Meet

Google Workspace kullanmak için güncel tarayıcılardan (Chrome, Yandex Browser, Mozilla, Opera gibi) birine sahip olmanız yeterli. Bu tarayıcılar size Google Workspace’in her alt hizmetine erişebilir kılacaktır. Tarayıcı dışında Google Workspace’in alt hizmetlerinin çoğunun kendi uygulaması var. Bu uygulamaları bilgisayarınız (Windows veya MacOS) ya da telefonunuz, tablet cihazınız (Android, iOS) için kullanabilirsiniz. Bu uygulamaları ayrı ayrı kullanmak mevcut Google Workspace üyeliğinizi etkilemeyecektir. Google Workspace’in uyum ve senkronizasyon konusunda neden bu kadar güçlü olduğunu kullanım çeşitliliklerinden anlayabilirsiniz.

Ayrıyeten Google Workspace’in nimetlerinden faydalanmak için ekip üyelerinize çeşitli cihazlar temin edebilirsiniz. Bu cihazlardan birkaçını saymam gerekirse:

  • Chromebooks
  • Google Meet Donanım Cihazları (Google Meet görüşmelerine katılmak için mini bir setup)
  • Jamboard Cihazları (Jamboard üzerinde daha rahat not almak ve karalama yapmak için grafik tablet benzeri cihazlar)
  • Google Sesli Cihaz Ekipmanları (Daha etkili iletişim için kaliteli bir ses gönderimi sunan cihaz)

şeklinde sayabilirim. Bu cihazlarla Google Workspace deneyimini ekibiniz/grubunuz için arttırabilirsiniz.

Google Workspace Paketleri

Google Workspace Planları
Google Workspace Planları

Google, Workspace paketlerini belirlerken genelde ekip büyüklüğüne dikkat ediyor. Eğer ekibinizin büyüklüğü 1-300 kişi arasındaysa Business paketlere göz atabilirsiniz. Eğer 300 kişiden fazla bir ekip düşünüyorsanız Google ile iletişime geçip spesifikasyonlar hakkında görüşmeniz gerekiyor. Devamında onlar sizin için bir fiyat çıkaracaktır. Ekip büyüklüğü dışında eğitim ve bunun gibi özel amaçlar için bir ekibiniz varsa fiyatlar buna göre de değişebiliyor. Son olarak depolama alanı kapasitesi ve aynı anda kaç kişinin Google Meet üzerinden görüşme yapabileceği de paket içeriği ve fiyatlarını etkiliyor.

Google Workspace Business Starter Paketi

Kullanıcı başına 30 GB depolama alanına sahip olabileceğiniz bu planda, aynı anda 100 kişi görüntülü toplantıya katılabiliyor. Onun dışında standart destek, güvenlik ve özel e-posta gibi özellikler de mevcut. Bu paketin fiyatı ise aylık kullanıcı başına 29 TL.

Google Workspace Business Standart Paketi

Google’ın en popüler paketlerden biri olarak sınıflandırdığı bu pakette kullanıcı başına 2 TB depolama alanına sahip olabiliyor ve 150 kişi katılım limitli görüntülü görüşmeler yapabiliyorsunuz. Ayrıca bu görüntülü görüşmeleri kayıt da etme şansınız bulunuyor. Bu paketin fiyatı ise aylık kullanıcı başına 58 TL.

Google Workspace Business Plus Paketi

En büyük Business paketi olan bu pakette kullanıcı başına 5 TB depolama alanına sahip olabiliyor ve 500 katılım limitli görüntülü toplantılar yapabiliyorsunuz. Bu toplantıların kaydını bir alt pakette olduğu gibi tutabiliyor ve bu pakete özel olarak katılım izlemesi de yapabiliyorsunuz. E-postalarda e-delil tespiti ve veri saklama gibi özelliklere de sahipsiniz. Güvenlik önlemleri olarak da en güçlü paketlerden biri bu: Gelişmiş uç nokta yönetimi gibi tekniklerle ve Apps kasası kullanımı ile güvenliğiniz sağlanıyor. Bu paketin fiyatı aylık kullanıcı başına 108 TL.

Google Workspace Enterprise Özelleştirmeleri

Diğer paketlerdeki toplantı özelliklerine ek olarak gürültü giderme ve alan içi canlı yayın gibi özelliklere sahip olabiliyorsunuz. Depolama alanı konusunda sınırlanmıyor ve dilediğiniz kadar depolama alanı kullanabiliyorsunuz. Veri kaybını önleme ve kurumsal uç nokta yönetimi gibi üst düzey güvenlik önlemlerinin yanı sıra, Business paketlerde olmayan gelişmiş desteğe sahip oluyorsunuz. Son olarak e-postalarda S/MIME şifreleme hakkınız da bulunuyor. Bu paketin fiyatını öğrenmek için 300 kişiden büyük bir grup için başvurmanız ve Google’dan fiyat almanız gerekiyor. Özelleştirmelere göre fiyatlar değişiklik gösterebilir.

.:: Umarım bu makale, “Google Workspace Nedir?” konusu ile ilgili size kapsamlı bir rehber olmuştur. Her ne kadar Microsoft 365 gibi alternatifleri olsa da, Google Workspace rakiplerinden bu konuda birkaç gömlek daha üstte. Eğer siz de efektif bir ekip çalışmasına ihtiyaç duyuyorsanız Google Workspace ile bu efektifliği yakalayabilirsiniz. Son olarak Google Workspace’in 14 günlük bir deneme sürümünün de bulunduğunu hatırlatayım.

Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir