Videolu Anlatımlar

En İyi +10 WordPress Slider Eklentisi

Wordpress Slider Eklentileri

Slider, sitesinde bazı içerikleri görsel olarak öne çıkarmak isteyenler için en mantıklı opsiyonlardan bir tanesi. Hal böyle olunca, WordPress kullanan kullanıcılar en kaliteli eklentileri merak ediyorlar. Ben de bu makalede en iyi WordPress slider eklentileri listesini paylaşarak WordPress kullanan kullanıcıların bu merakını gidermeye çalışacağım.

Listede ücretli/ücretsiz X adet WordPress slider eklentisi göreceksiniz. Bu eklentilerin hepsi size hitap etmeyebilir, en rahat özelleştirebileceğinizi ve sitenize en uygun olduğunu düşündüğünüz eklentiyi seçmenizi tavsiye ediyorum.

Slider Eklentisi Seçilirken Nelere Dikkat Edilmeli?

Eklentilere geçmeden önce eklentilerin seçim kriterlerini konuşmanın mantıklı olacağını düşündüm. Bir slider eklentisi seçilirken:

  • Tasarım ve Düzen: Her slider eklentisinin birbirinden farklı özellikleri var. Bazıları sadece resim ekleyebilmenize olanak tanırken, bazıları ürünleri yayımladığınız sliderdan tutun videoları yayımladığınız slidera kadar geniş opsiyonlar sunabilir. Burada en mantıklı hamle, en geniş opsiyon skalasını sunan eklentiyi seçmek olacaktır ancak bunun sitelere göre istisnaları olabilir.
  • Özelleştirme: Eklentinin tasarım ve düzen konusunda geniş opsiyon sunmasının yanı sıra, sunduğu bu opsiyonların geniş çapta özelleştirilebilmesi gerekli. Bunun sebebi, neredeyse her sitenin farklı ihtiyaçlara, farklı renk düzenine ve farklı vizyonlara sahip olması.
  • Kullanım Kolaylığı: Kullandığınız eklentide WordPress slider ekleme ve özelleştirme işlemini rahatlıkla yapabiliyor olmanız gerekiyor. Eklentinin oldukça fazla özelliğe sahip olup kullanım kolaylığına sahip olmaması, bankadaki paranızı kullanamamanız gibi bir şey.
  • Responsive Dizayn: Kullanılan eklentinin slidera bütün çözünürlüklere ve cihazlara uyumlu olmalı. Artık responsive uyumlu olmayan çok az eklenti var ama yine de dikkat etmenizi tavsiye ederim.
  • Ücret: Günün sonunda söz konusu eklentinin özellikleriyle fiyatını karşılaştırmalısınız. Birçok eklentinin yabancı olduğu ve dolar bazlı satıldığını göz önüne alırsak, fiyat konusu bizim için ekstra kısıtlayıcı bir faktör. O nedenle ince eleyip sık dokumak gerekiyor.

En İyi WordPress Slider Eklentileri

1) Slider Revolution

Wordpress Slider Eklentileri - Slider Revolution
WordPress Slider Eklentileri – Slider Revolution

Eğer WordPress slider eklentileri ile ilgili bir araştırma yapıyorsanız adını ilk duyacağınız eklentilerden biri Slider Revolution. Slider eklentileri içinde en çok kullanılan eklentilerden olan bu eklenti, yüzlerce özelliğiyle birlikte en kaliteli WordPress slider eklentisi olarak lanse ediliyor.

Slider Revolution’un efektif ve kolay kullanımlı yönetim paneliyle rahat bir şekilde slider oluşturabilir ve düzenleyebilirsiniz. Gerektiğinde sliderlarınıza açıklamalar da ekleyebilir ve bunun gibi küçük düzenlemeleri zorlanmadan yapabilirsiniz.

Bu eklentinin en büyük dezavantajlarından biri yükleme süresi. Slider Revolution’un kendi sitesinden wordpress slider örneklerini incelediğiniz zaman, sliderların yüklenmesinin ne kadar vakit aldığını anlayacaksınız. Benim de WordPress site hızlandırma gibi makalelerle üstünde durduğum bir konu olan site hızı, Google için önemli bir sıralama faktörü. O nedenle Slider Revolution eklentisinin artı ve eksilerini tartarken bu konuyu da göz önünde bulundurmalısınız.

Bir diğer eksisi de eklentinin fiyatı olabilir. Aşağıda paylaşacağım fiyatı, 200’den fazla özelleştirilebilir düzen ve kaliteli slider deneyimi için vereceksiniz ama yine de yüksek bir fiyat. Özetlemek gerekirse, WordPress Slider Revolution kullanımı itibariyle kolay ve efektif ancak fiyat ve hız yönünden dezavantajlı bir eklenti. Son olarak, Slider Revolution ücretsiz versiyona sahip olan bir eklenti de değil.

Eklenti Fiyatı: 79$

Eklenti Detayları: https://www.sliderrevolution.com/

2) LayerSlider

En İyi WordPress Slider Eklentileri - LayerSlider
En İyi WordPress Slider Eklentileri – LayerSlider

LayerSlider WP slider eklentisi, kolay yönetimli ve çok sayıda animasyon seçeneği sunan bir eklentidir.

Eklenti; 200’den fazla 2D ve 3D kaydırma animasyonuna, kolay kullanımlı sürükle-bırak mantığında yönetime, canlı ön izleme seçeneğine, Google font desteğine ve özel animasyon oluşturma için geçiş animasyonlarına sahiptir.

Eklentinin site hızı konusunda ise bir güzelliği mevcut: İçerisinde dahili lazy load yükleyicisi bulunuyor. Tasarım çeşitliliğine baktığımız zaman ise eklentide 13 adet dahili tasarım, 3 adet navigasyon tasarımı ve onlarca slider düzeni bulunuyor.

Fiyatı ise ideal aralıkta diyebilirim. Ülkemizde dolar kuru yüksek olduğu için bize yine yüksek gelecektir ama fiyatları incelerken bu şekilde bakmamak gerekiyor.

Eklenti Fiyatı: 25$

Eklenti Detayları: https://layerslider.com/

3) RoyalSlider

SEO Uyumlu WordPress Slider Eklentileri - RoyalSlider
SEO Uyumlu WordPress Slider Eklentileri – RoyalSlider

RoyalSlider WordPress slider eklentisi, SEO dostu olması için HTML5 ve CSS3 ile kodlanan bir slider eklentisi. Bu yüksek performanslı slider eklentisi, modern sliderler oluşturmada ve özelleştirmede oldukça başarılı.

Flickr, 500px ve Instagram gibi yerlerden veri çekebiliyorsunuz. Ayrıca WordPress blog yazılarınızın öne çıkarılan görsellerini ya da WooCommerce mağazanızın ürün fotoğraflarını da slider içinde kullanabilirsiniz.

LayerSlider eklentisi gibi lazy load desteği bulunan RoyalSlider, Youtube ve Vimeo videolarını destekleyerek video galeriler oluşturmanıza da imkan tanıyor.

Eklentinin fiyatı ise bence oldukça ideal ama bu denklemde alacak kişi ve sitenin özellikleri oldukça önemli.

Eklenti Fiyatı: 23$

Eklenti Detayları: https://dimsemenov.com/plugins/royal-slider/wordpress/

4) Social Slider Widget PRO

Social Slider Widget PRO Slider Eklentisi
Social Slider Widget PRO Slider Eklentisi

Social Slider Widget PRO, WordPress sitenizde istediğiniz yerde Instagram akışınızı paylaşmanıza izin veren bir eklenti. Üstelik API kodu gibi teknik detaylara girmeden bunu yapabiliyorsunuz. Tek ihtiyacınız olan şey bir kullanıcı adı, devamında kısa kodlarla istediğiniz yerde akışınızı yayınlayabiliyorsunuz.

Slider özelleştirmeyle ilgili ise eklentinin geniş bir skalası mevcut. Resimlerin genişliğini, aralarındaki boşlukları ve bunlar gibi çeşitli detayları rahatça ayarlayabilmek mümkün.

Mobile tam uyumlu olan bu eklentinin fiyatı biraz sizi üzecek, ben bulabiliyorsanız alternatif WordPress slider eklentilerine yönelmenizi tavsiye ediyorum.

Eklenti Fiyatı: 89$

Eklenti Detayları https://cm-wp.com/instagram-slider-widget/

5) Hero Slider

Ucuz WordPress Slider Eklentileri
Ucuz WordPress Slider Eklentileri

Listemde fiyat/performans oranı en iyi olan eklentilerden birinin Hero Slider olduğunu düşünüyorum. Etkileyici slider seçeneklerini geniş özelleştirme seçenekleriyle sunan bu eklenti, sürükle-bırak mantığıyla çalışması sebebiyle hiçbir kod bilmeden düzenleme yapabilmenize olanak sağlıyor.

SEO dostu olmasının yanı sıra, Hero Slider eklentisinde WooCommerce desteği de bulunuyor.

Farklı geçiş okları ve butonlarını bünyesinde bulunduran, bir sayfada birden fazla slider kullanmanıza izin veren ve size herhangi bir videoyu arkaplan olarak kullanma şansı tanıyan bu eklenti bence fiyatını hak ediyor.

Eklenti Fiyatı: 19$

Eklenti Detayları: https://codecanyon.net/item/hero-slider-wordpress-slider-plugin/13067813

6) Ultimate Responsive Image Slider

Ultimate Responsive Image Slider Eklentisi
Ultimate Responsive Image Slider Eklentisi

Ücretsiz WordPress slider eklentileri arasında bulunan bir eklenti olan Ultimate Responsive Image Slider eklentisi, basit ama etkili bir eklenti.

Ultimate Responsive Image Slider, listemdeki birçok eklenti gibi sürükle-bırak mantığına sahip. Böylece, hiçbir kod bilgisi olmayan ve yeni başlamış kişiler eklentiyi kolayca kullanabiliyor. Ayrıca eklenti, neredeyse bütün tarayıcı ve sistemlerle uyum içinde çalışabiliyor.

Ultimate Responsive Image Slider, bir ücretsiz WordPress slider eklentisi olmasına rağmen oldukça kapsamlı ayar seçenekleri sunuyor. Slider pozisyonunu, resimler arasındaki boşluğu ve genel boyutları gibi ayarlamaları yapabiliyorsunuz. Ayrıca SEO uyumluluğunu arttıracak resim alt tagı ekleme gibi seçenekler de mevcut.

Eklenti Fiyatı: Ücretsiz

Eklenti Detayları: https://wordpress.org/plugins/ultimate-responsive-image-slider/

7) Soliloquy

Soliloquy WordPress Slider Eklentisi
Soliloquy WordPress Slider Eklentisi

WordPress için en sağlam slider eklentilerinden biri olan Soliloquy, sürükle-bırak da dahil olmak üzere yüzlerce özelliği size sunar. Eklentinin dikkat çekici özelliklerinden biri de, kullanıcılar resimlere tıkladıkça resimleri döndürmesidir. Görselliğe önem verenler için güzel bir özellik.

Soliloquy eklentisi, özelleştirme konusunda elinizi güçlendirmek için yüzlerce düzenlenebilir filtre ile gelir. Ayrıca, SEO uyumluluğu sağlamanız için SEO konusunda spesifik ayarları da mevcuttur.

WooCommerce entegrasyonu da bulunan eklentide, buna ek olarak mobil-uyumluluk ve lightbox gibi özellikler de mevcuttur. Fiyat konusunda ise ideal bir fiyat ancak bu fiyatı her yıl ödemeniz gerektiğini hatırlatmam gerek.

Eklenti Fiyatı: Yıllık 17$

Eklenti Detayları: https://soliloquywp.com/

8) Crelly Slider

Ücretsiz WordPress Slider Eklentileri - CrellySlider
Ücretsiz WordPress Slider Eklentileri – CrellySlider

Başka bir ücretsiz WordPress slider eklentisi olan Crelly Slider, listemdeki pek çok eklenti gibi sürükle-bırak mantığında çalışan bir eklenti. Bu nedenle kullanım kolaylığı konusunda herhangi bir sorun yaşamıyorsunuz.

Eklenti responsive özelliğe de sahip. Android ve iOS dahil olmak üzere pek çok sisteme ve tarayıcıya rahatlıkla uyum sağlayabilir. Böylelikle mobil uyumluluğa slider bazlı ekstra gayret etmenize gerek kalmıyor.

Açık kaynaklı bir eklenti olan Crelly Slider eklentisini, eğer az çok kodlama bilginiz varsa rahatlıkla şekillendirebilir ve ek özellikler ekleyebilirsiniz.

Eklenti Fiyatı: Ücretsiz

Eklenti Detayları: https://crellyslider.altervista.org/

9) Master Slider

Master Slider Ücretsiz WordPress Slider Eklentisi
Master Slider Ücretsiz WordPress Slider Eklentisi

Listeme yine ücretsizlerle devam ediyorum. Master Slider, listedeki diğer slider eklentilerinden oldukça farklı bir arayüze sahip olan bir eklenti. Kullanımı oldukça kolay, ancak birçok ayarın yerini tespit etmek zor olabiliyor.

Eklentiyi kurduğunuzda, tema seçimi ile başlıyorsunuz. Daha sonra eklenti, başlamanız için bir demo slider kurulumu yapıyor. Bu demo sliderdaki resimler eklentinin seçtiği resimlerdir, siz bunları kendinizinkilerle değiştirebiliyorsunuz.

Pek çok güzel temaya sahip olan eklenti, WordPress yazılarına ve sayfalarına rahatlıkla entegre edilebilir. Bu entegrasyon işleminde kısakod kullanabilir ya da Gutenberg bloklarından faydalanabilirsiniz.

Master Slider eklentisi, jQuery yüklemesine sahip olan temalarla iyi bir uyum içerisinde çalışır. Eğer sizin temanız bunu desteklemiyorsa, eklentinin yüklenme ayarını değiştirmeniz gerekebilir.

Eklenti Fiyatı: Ücretsiz

Eklenti Detayları: https://tr.wordpress.org/plugins/master-slider/

10) Smart Slider 3

En Kaliteli WordPress Slider Eklentileri - SmartSlider
En Kaliteli WordPress Slider Eklentileri – SmartSlider

Smart Slider, listedeki diğer eklentilerden daha farklı ve çözülmesi zor bir arayüze sahipmiş gibi dursa da bir şekilde yeni başlayanlar için kullanımı kolay bir eklenti olmayı başarmış. Yeni başlayan ya da WordPress ile çok haşır neşir olmayan kişiler istediklerini bu eklenti ile elde edebilirler.

Ancak böyle dedim diye eklentiyi basit bir eklentiymiş gibi algılamayın. Yeni başlayan kişilerin çözemeyeceği pek çok detaylı ayarı da bünyesinde barındırıyor. Kısacası iki tarafın da gönlünü yapmış bir eklenti diyebilirim.

Eklenti fiyat olarak fena olmayan bir etikete sahip. Ücretsiz versiyonu da bulunuyor ancak ne kadar verimli olduğu hakkında bir fikrim yok.

Eklenti Fiyatı: 35$

Eklenti Detayları: https://smartslider3.com/

11) Slide Anything

Slide Anything WordPress için Ücretsiz Slider Eklentisi
Slide Anything WordPress için Ücretsiz Slider Eklentisi

Slide Anything, sliderınıza neredeyse dilediğiniz her şeyi eklemenize imkan tanıyan bir eklenti. Yazı, HTML kodu, resim, video ve bunlar gibi elementleri ekleyebilirsiniz. Slide Anything eklentisinin kullanımı, diğer pek çok WordPress slider eklentisinin kullanımı gibi rahat değildir ve bir tık zorluk yaşayabilirsiniz.

Bütün slayt içeriğinizi bir HTML editörüne yükleme zorunluluğu, Slide Anything eklentisinin kullanımını biraz zorlaştıran durumlardan biri. Yine de eklentinin ücretsiz olmasını göz önünde bulundurarak bunları normal kabul edebilirsiniz.

Eklenti Fiyatı: Ücretsiz

Eklenti Detayları: https://tr.wordpress.org/plugins/slide-anything/

12) MetaSlider

Kullanımı Kolay WordPress Slider Eklentileri - MetaSlider
Kullanımı Kolay WordPress Slider Eklentileri – MetaSlider

MetaSlider eklentisi, slider yaratmanın ve düzenlemenin ciddi manada kolay olduğu bir eklenti. Bunun sebebi, eklentinin teknik ayarları sizin için otomatik olarak hallediyor olması.

Bu WordPress slider eklentisi; size pek çok slider teması ve düzeni, farklı başlık ve yazı formatları gibi seçenekler sunar. Yeni başlayan kişiler bu farklı düzenlerin tamamını görmezden gelebilir ve sitelerinde istedikleri yerde slider yayınlayabilirler. Bunun için eklentinin verdiği WordPress slider kodu kullanışlı olabilir, onun haricinde Gutenberg blokları gibi pratik çözümleri de mevcut.

Eklenti Fiyatı: 39$

Eklenti Detayları: https://www.metaslider.com/

Sıkça Sorulan Sorular

En İyi WordPress Slider Eklentisi Hangisi?

Bu sorunun cevabı tamamen sitenize göre değişecektir. Ancak en popüler olanlarından biri olarak Slider Revolution eklentisini söyleyebilirim.

Ücretli Slider Eklentilerinin Ücretsiz Versiyonları Bulunuyor mu?

Evet, bazı eklentilerin lite yani kırpılmış versiyonları ücretsiz olarak bulunuyor. Ufak bir araştırmayla bulabilirsiniz.

Umarım bu makale, en kaliteli WordPress slider eklentileri açısından faydalı olmuştur. Ücretli/ücretsiz 10’un üzerinde eklentiyi, detaylarıyla sizlere sunmaya çalıştım.

Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir