Videolu Anlatımlar

Hostinger Hakkında: Şikayet Var Mı? Güvenli Mi?

Hostinger Firması İncelemesi

Hostinger firması, bir zamanlar adı ücretsiz hosting ile sıkça anılan bir firmaydı. O zamanlar, bu işlemi yapan yerlerden ücretsiz olarak .xyz domaininizi alıyor ve Hostinger’da ücretsiz hostinginize yönlendiriyordunuz. Tam anlamıyla bedava site açmak olan bu işlem, bir süre boyunca popülerliğini korusa da daha sonra kaybetti.

Ancak Hostinger, ücretsiz domain ve hosting furyasının azalmasına rağmen popülerliğini korudu. Bu makalede, Hostinger incelemesi yaparak Hostinger’ın kalitesini neye borçlu olduğu üstünde duracağım.

Hostinger Hakkında

Hostinger Hakkında

Hostinger’ın yolculuğu, 000webhost.com olarak 2004 yılında başladı. O dönemler, internet işlerinin de yeni yeni popülerleşiyor olmasıyla birlikte ”ücretsiz web sitesi kurma” üzerine yoğunlaştılar. Bu yoğunlaşmalarını, sınırsız PHP ve mySQL gibi özelliklere sahip hostingi ücretsiz vererek devam ettirdiler.

Yıllar geçti ve 2011 yılında Hostinger markası doğdu. Uluslararası bir genişlemeyle 2014 yılında 10 milyonu aşkın kullanıcıya ulaştılar. Bu sayı, 2017 yılında 29 milyonu gördü.

Bugün en iyi hosting firmaları arasında bulunan Hostinger, 178 ülkede var ve her gün 15 bin yeni üye kaydı yapıyor. Yani basit bir hesap yaptığınızda, her 5 saniyede 1 üye demek.

Neden Hostinger’ı Tercih Etmelisiniz?

Neden Hostinger'ı Tercih Etmelisiniz?

Piyasada birçok hosting firması varken, neden Hostinger’ı tercih etmelisiniz? Hostinger’ı diğer firmalardan ayıran şeyler nelerdir?

  • Fiyat: İnternet sitesi kurma maliyeti ile ilgili bir konu olunca herkesin aklına ilk olarak fiyat geliyor tabii ki. Ancak sıkı durun, çünkü Hostinger fiyatları sizi oldukça şaşırtacak. Bu makalenin devamında detaylı olarak inceleyeceğim Hostinger hosting fiyatları, kalitesiyle oranladığınızda oldukça uygun. Ayrıca Hostinger indirim kodu ya da Hostinger kupon kodu ile çok daha ucuza alabilirsiniz.

  • Hız: Hostinger’ın sunucuları 7 ülkede konumlanmıştır. Birleşik Krallık, ABD, Brezilya, Hollanda, Singapur, Endonezya ve Litvanya’da bulunan sunucular; birbirine Tier-3 veri merkezleriyle bağlıdır. Bu da, hosting hizmetinin oldukça düşük gecikme oranlarına ve yüksek bir hıza sahip olmasını sağlar. Bu blogda da WordPress site hızlandırma gibi makalelerle oldukça üstünde durduğum bir konu olan hız, büyük ölçüde hosting firmanıza bağlıdır. Bundan dolayı Hostinger gibi hızlı bir firma seçimi oldukça önemlidir.

  • Planlara Dahil Olan Önemli Hizmetler: Cloudflare entegrasyonu, Litespeed, ücretsiz SSL almanıza yardımcı olacak Let’s Encrypt, günlük yedekleme ve özel hPanel gibi özellikler; Hostinger planlarına dahil hizmetlerdendir.

  • Güvenlik: WordPress site güvenliği arttırma gibi makalelerle üstünde durduğum bir konu olan site güvenliği, hız gibi büyük oranda hosting firmanıza bağlı. Güçlü bir güvenlik duvarı ve DDOS koruması, pek çok siteyi saldırılardan korur. Hostinger sunucularında Bitninja, Imunify360 ve müşteri isteğine göre Cloudflare bulunur. Bu güvenlik duvarlarına ek olarak, ağ anahtarı seviyesinde Wanguard anti DDoS trafik çözümleyicisi ve akıllı güvenlik duvarı kuralları da yer alır. Bütün bunlar, Hostinger’ın site güvenliğine verdiği önemi gösteriyor. Elbette altyapınıza göre güvenlik önlemleri (WordPress altyapısı kullanıyorsanız WordPress güvenlik eklentisi kullanmanız gibi) almanız şart ancak pastanın hosting kısmı da oldukça önemli.

  • Üstün WordPress Performansı: Hostinger WordPress kurulumu, Hostinger’ın üstün WordPress gücü ile birlikte oldukça kolay bir biçimde yapılabiliyor. PHP7, HTTP/2, HTTP/3, IPv6 ve LiteSpeed ile önbelleğe alma gibi özelliklerle Hostinger, WordPress’i güçlü bir şekilde destekler. Buna ek olarak GZIP sıkıştırma, spam algılama ve saniyede 3 kata kadar istek sunabilen son teknoloji sunucular ile WordPress sitenizin SEO dönüşümlerinizi arttırabilir ve site hiti arttırma gibi amaçlarınızı gerçekleştirebilirsiniz. Tek tıkla wordpressinizi kurabilirsiniz.

  • Çözüm Odaklı ve Hızlı Canlı Destek: Hostinger üzerindeki hizmetleriniz ile ilgili, 7 gün 24 saat 365 gün destek alma şansına sahipsiniz. Bu aldığınız destekler ise çözüm ve sonuç odaklıdır. Hiçbir şekilde baştan savma yanıtlar almaz ve desteğe istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

  • Para İadesi: Hostinger Türkiye hizmetinden memnun kalmazsanız, koşulsuz şartsız 30 gün içinde para iadesi imkanına sahipsiniz.

Hostinger Hosting Hizmetleri

Ucuz Web Hosting

Web Hosting
Web Hosting

Hostinger, bu hizmeti ”küçük ve orta ölçekli web siteler” için tanımlamış. İçerisinde 3 adet plan var ve bunların ücretleri aylık 7,99 TL, 13,99 TL ve 29,99 TL olarak belirlenmiş. 13,99 ve 29,99’luk planlarda Hostinger, ücretsiz domain imkanı da sunuyor. Bu ücretleri yıla vurduğunuzda, aslında o kadar da büyük ücretler olmadığını göreceksiniz. Başlarda Hostinger’ın fiyat avantajı diye bahsettiğim durum buydu.

Haber sitesi kurmak makalesinde, ne zaman hangi planın seçilmesi gerektiğine değinmiştim ama kısaca tekrarlayayım:

Genel olarak bakmanız gereken kriterleri aşağıda listeleyeceğim, böylelikle her hosting paketinde hangisini seçeceğinizi söylememe gerek kalmadan kendiniz belirleyebilirsiniz:

  • Web Sitesi Sayısı: Hostinginizde kaç web sitesi barındırmak istiyorsunuz? Gördüğünüz gibi 2. ve 3. paket 100 web sitesi gibi iddialı bir hizmet sunuyor ama eğer tek site açacaksanız 1. paket de var.

  • Disk Alanı: Hostinginizdeki dosyaların kapladığı toplam alan, tamamen site kategorinize ve içerik sayısına göre değişebilir. Örneğin bir video sitesi açmak ve videoları kendi sunucunuza upload etmek istiyorsanız size yüksek bir disk alanı lazımdır.

  • Aylık Ziyaret Sayısı: Aslında bu veri, ”trafik alanı” olarak sunulur ama Hostinger kolaylık olması açısından yaklaşık sayılar da vermiş. Aylık kaç kişiye ulaşmayı hedefliyorsunuz? Yeni açtığınız bir siteyi aylık 10.000 bandına yani günlük 300 ziyaretçi bandına hemen çıkarabilir misiniz? Hemen popülerleşecek bir fikir buldunuz ve daha mı fazla ziyaretçi alırsınız? O zaman aylık 25.000 ve 100.000 gibi planları deneyin.

Bu veriler dışında bakmanız gereken temel bir şey yok. Elbette sunucu eklentileri gibi farklar var ancak başlangıçta bunlara bakmanız yeterlidir. Tabii ki hosting türünü (Windows veya Linux gibi) seçtiğinizi varsayıyorum.

https://www.hostinger.web.tr/web-hosting

Bulut Sunucu

Bulut Sunucu
Bulut Sunucu

Bu plan, Hostinger’ın ”büyük ölçekli projeler” için sunduğu bir plan. Planın detaylarına baktığınızda da hem fiyat hem de özellik olarak diğer planlardan yüksek olduğunu fark edeceksiniz. Eğer küçük ve orta ölçekli bir web sitesi sahibiyseniz bu planlar sizi pek ilgilendirmiyor.

https://www.hostinger.web.tr/bulut-sunucu

WordPress Hosting

Hostinger.web.tr - WordPress Hosting
Hostinger.web.tr – WordPress Hosting

Bu plan da, listenin başındaki planlardan pek de farklı olmayan ancak WordPress optimizasyonuna sahip planlar. WordPress tabanlı blog açmak gibi bir hedefiniz varsa bu planları tercih edebilir ve hız, veritabanı gibi optimizasyonlara sahip olabilirsiniz.

https://www.hostinger.web.tr/wordpress-hosting

cPanel Hosting

cPanel Hosting
cPanel Hosting

Fiyat olarak nispeten diğerlerine göre daha uygun olan bu plan, cPanel altyapılı Hostinger planları. Cloudflare DDoS koruması ve ücretsiz SSL desteği gibi eklentilerin bulunduğu bu planlar, ücretsiz domain kaydı ile birlikte sunulmuş. Böylece, domaini hostinge bağlamak gibi işlemlere elvada diyor ve bir planı satın alır almaz sitenizi düzenlemeye başlayabiliyorsunuz.

https://www.hostinger.web.tr/cpanel-hosting

VPS Hosting

VPS Hosting
VPS Hosting

VPS hosting bölümünde 8 adet seçeneğiniz var. İhtiyaca ve bütçeye göre esneklik sağlanması açısından bu sayıda sunulan planlardan en popüleri, aylık 73,99 TL olan plan.

Bu planda 2 GB RAM, 40 GB SSD Disk Alanı, 2 TB Trafik ve Özel IP gibi özellikler bulunuyor.

https://www.hostinger.web.tr/vps-sunucu-kiralama

Minecraft Hosting

Hostinger Minecraft Server
Hostinger Minecraft Server

Bu planlar, Minecraft server kurmak isteyenler için sunulmuş. Eğer kendinize özel Minecraft serveri açmak istiyorsanız bu bölümden ihtiyacınıza göre bir plan seçebilirsiniz.

https://www.hostinger.web.tr/minecraft-server-kiralama

CyberPanel VPS Hosting

Hostinger CyberPanel VPS Hosting
Hostinger CyberPanel VPS Hosting

Bu kategorideki planlar ise yönetim paneli olarak CyberPanel sunan VPS hostingler. Eğer VPS hosting ihtiyacınız varsa ve CyberPanel yönetim paneli istiyorsanız bu bölümdeki planlardan birini tercih edebilirsiniz.

https://www.hostinger.web.tr/cyberpanel-vps-hosting

Hostinger ile İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Hostinger Kayıt Ol Linki Nerede?

Hostinger üyelik kaydı için herhangi bir hizmeti seçip ”sipariş ver” demeniz gerekiyor. Daha sonra üyelikle ilgili kayıt işlemlerini tamamlayabilirsiniz.

Hostinger İndirim Kuponu Nereden Bulabilirim?

Hostinger indirim kuponlarına, yılın belli zamanları belirli sitelerden ulaşabilirsiniz. Çoğu zaman indirim kuponu olmadan da ciddi indirimler yapıyorlar. Güncel indirim için https://www.domainkampanyakodu.com/hostinger-kupon-kodu/ sitesini takip edilebilsiniz.

Hostinger Sipariş Vermek İstiyorum, Hangi Hizmeti Almalıyım?

Hosting çeşidine, trafik limitine, disk alanına ve site kapasitesine göre ihtiyacınız olan hizmeti belirlemelisiniz.

Başka Hizmet Olmadan Hostinger Alan Adı Alma Mümkün mü?

Elbette, hosting ve benzeri bir hizmet almadan da alan adı alabilirsiniz. Ancak hostingi de Hostinger’dan almanızı tavsiye ediyorum.

Hostinger Güvenilir mi? Şikayet var mı?

17 yıldan daha uzun bir süredir işin içinde olan bir firma olan Hostinger, güvenilir bir firmadır ve sizi yarı yolda bırakmaz. Milyonlarca müşteri arasından muhakkak ki memnun olmayanlar olacaktır.

Hostinger Ücretsiz Hosting Alma Hâlâ Mümkün mü?

Hostinger üzerinden ücretsiz hosting alma şu an için mümkün değil ancak yine Hostinger kuruluşu olan 000webhost.com’dan ücretsiz hosting alabilirsiniz.

Hostinger Hangi Ülkenin Şirketidir?

Hostinger, ilk olarak Litvanya’da kurulmuştur ve Litvanya kökenli bir şirkettir.

Umarım bu inceleme, Hostinger ile ilgili bilgilendirici olmuştur. Bu kaliteli firma ile ilgili sorunuz olursa her zaman yorum kısmından sorabilirsiniz.

Mehmet Erbay
Mehmet Erbay

Özet geçiyorum :) Blogger baba, bilgisayar teknisyeni, 10 yıldır online dünyada.

Nereden Başlanmalı?

Blog nasıl açılır

Blog Nasıl Açılır?

Adım adım blog veya web sitesi açmanızı sağlayacak bir rehber. 2020 Yılı için google uyumlu bir site/blog nasıl açılır?

blog yazarak para kazanmak

Blog Yazarak Para Kazanmak

Blog yazarak kendi blogunuzdan ne kadar para kazanırsınız? 1000 kişi sitenizi ziyaret etse kazancınız ne olur?

Son Yazılar

Hangi Konuda Yardıma İhtiyacın Var?

blog nasıl açılır

Site/Blog Açmak

Tüm Detaylar

wordpress güvenlik

Site Güvenliği

Siteni Koru

Wordpress hatalar

Wordpress Hatalar

Hata Kodları

wordpress site hızlandırma

Wordpress Hız

Daha Hızlı olmak

Wordpress Seo

Wordpress Seo

Google 1. Sayfa

internetten para kazanmak

Para Kazanmak

Tüm Detaylar

Rehber Makaleler

Bilgi paylaştıkça güzel :) Yazılarımın başkalarına ulaşmasını aşağıdaki paylaş butonları ile yaparsan çok sevinirim.
Mehmet Erbay
Mehmet Erbay
Blogger

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir